Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat de wereld van units niet altijd even makkelijk is. Daarom hebben we de meest voorkomende vragen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Algemeen

Een woonunit is opgebouwd uit verplaatsbare elementen. Vaak met een maat van 3 meter breed maar dit kan ook smaller of breder zijn. De lengte van de elementen is vaak 3,6,10 of 12 meter. Een woonunit kan dus bestaan uit meerdere delen welke apart verplaatst kunnen worden. Woonunits zijn altijd volledig geïsoleerd en voorzien van een keuken en sanitair.

Het grote verschil tussen een zeecontainer en een woon- of kantoor- unit is dat een standaard zeecontainer niet geïsoleerd is. De stalen buitenkant geeft de warmte binnenin snel af aan de buitenlucht en is hierdoor niet comfortabel om voor langere tijd te verblijven. Door het ontbreken van isolatie kan er bij een zeecontainer ook condens ontstaan aan het plafond. Een standaard unit beschikt wel over vloer-, wand- en dak- isolatie en beschikt ook altijd over een verwarming en ventilatievoorziening. Hierdoor ontstaat een aangenaam binnenklimaat en zijn units geschikt om voor langere tijd in te wonen of te werken.

Vaak worden woonunits gebruikt als tijdelijke woning tijdens een grote verbouwing. Steeds vaker worden woonunits ook gebruikt als semipermanente woning voor bijvoorbeeld mantelzorg, vakantiewoning of chalet.

Een wooncontainer schept de indruk dat het een container is om in te wonen. Dit is in onze optiek, zonder het grondig verbouwen van de container en het toevoegen van isolatie, niet comfortabel genoeg om in te wonen. Wij verwijzen je dan graag door naar de woonunits.

Kopen / huren

Dat hangt af van een aantal factoren: De grootte van de unit, nieuw of gebruikt, de voorzieningen die er in zitten zoals badkamer, keuken en andere opties. Daarin ben je helemaal vrij om een unit samen te stellen. Check ook ons volledig aanbod voor verkoop.

Dat kan zeker! De woonunit kan binnen de grenzen van het bouwsysteem helemaal zelf samen gesteld worden met verschillende soorten ramen en deuren, kleuren, isolatiemateriaal. En verschillende opties zoals een minikeuken of maatwerk keuken, badkamer, airco, verlichting etc. Ook kunnen wij een unit (deels) voorzien van houten gevelbekleding of een volledig glazen wand.

Er is geen minimale huurperiode, de prijzen zijn wel gebaseerd op een minimale huurperiode van 1,3 of 6 maanden. Korter huren kan, dan komt er wel een extra toeslag op de huurprijs. Deze informatie staat ook netjes per unit vermeld.

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de grootte van de unit. Hoeveel vierkante meters heb ik nodig? De units zijn vaak in afmetingen van 3×6 of 3×10. Deze kunnen in de lengte of breedte geschakeld worden en bij bepaalde types ook worden gestapeld. De volgende vragen zijn ook belangrijk om in je hoofd te houden:

  • Hoeveel mensen moeten er werken of wonen in de unit?
  • Hoe groot is de plek waar de unit komt te staan?
  • Hoeveel kamers heb ik nodig in de unit?
  • Soms is het ook mogelijk om het gebouw groter of kleiner te maken door er een extra unit bij te zetten of juist weg te halen.

Ook is het mogelijk om units juist niet aan elkaar te zetten zodat er wat meer privacy ontstaat.

Bij ons op het terrein staan diverse units om te bekijken. Zo krijg je een gevoel bij de ruimte
en afwerking.

De verschillende prijzen staan per unit vermeld. Check hier ons volledige aanbod units voor de verhuur..

Plaatsing

Als je jouw woning bouwt of verbouwt, kun je tijdelijk in een woonunit wonen. Hiervoor is een omgevingsvergunning vereist. Bij een zorgunit ten behoeve van mantelzorg hoef je alleen melding te maken bij de gemeente en is de beschikking persoonsgebonden. Het is ook mogelijk om permanente woonunits zodanig aan te passen zodat deze qua stijl overeen komt met het bestemmingsplan. Dit moet worden afgestemd met je gemeente.

Als je hebt nagedacht over de grootte van de unit is het verstandig om de bepalen waar de unit moet komen te staan. Hierbij is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden;

  • Is de plek goed bereikbaar met een grote vrachtwagen? Zijn er geen bomen die in de weg staan of krappe bochten? Voordat wij de unit plaatsen komen wij altijd even kijken op de locatie, zo kunnen wij een inschatting maken van de kosten en wat er voor nodig is om de unit te plaatsen.
  • Is de plek goed berijdbaar met een grote vrachtwagen? Dit houdt in of de ondergrond voldoende draagkrachtig is om met een zware vrachtwagen te rijden. De vrachtwagen kan bijvoorbeeld niet in het gras rijden, dan moeten er rijplaten worden gelegd.

Wij plaatsen vaak units in de tuin, hierbij zijn een aantal zaken belangrijk:

  • Moet de unit over het huis worden geplaatst? Dan is er waarschijnlijk een (grote) telekraan nodig om de unit daar te krijgen. Wij kunnen u hierin adviseren.
  • Is er stroom, water en riolering in de buurt? Bij een unit zonder keuken en sanitair is er alleen stroom nodig.

Wetgeving

Dit is afhankelijk van de vergunning die wordt afgegeven, vaak zolang de verbouwing duurt. Bij mantelzorg is het vaak persoonsgebonden.

En hier staat het uitgebreide antwoord in op de belangrijke vraag. En hier staat het uitgebreide antwoord in op de belangrijke vraag.En hier staat het uitgebreide antwoord in op de belangrijke vraag.En hier staat het uitgebreide antwoord in op de belangrijke vraag.En hier staat het uitgebreide antwoord in op de belangrijke vraag.En hier staat het uitgebreide antwoord in op de belangrijke vraag.En hier staat het uitgebreide antwoord in op de belangrijke vraag.En hier staat het uitgebreide antwoord in op de belangrijke vraag.

In het kader van mantelzorgwoning mogen units geplaatst worden zonder vergunning. Het is wel verplicht om een melding te doen bij de gemeente. De gemeente kan je dan vertellen wat het maximale formaat mag zijn van de unit.

Duurzaamheid

Woonunits zijn vaak een duurzame woonoptie omdat ze zijn gebouwd met milieuvriendelijke materialen en energiezuinige systemen. Bovendien zijn wooneenheden vaak compact en efficiënt ontworpen, waardoor er minder grondstoffen en energie nodig zijn voor constructie en verwarming. Wooneenheden zijn vaak ontworpen met het oog op mobiliteit, waardoor ze gemakkelijker te verplaatsen en te hergebruiken zijn, waardoor ze een duurzamere optie zijn dan traditionele woningen.

Yes, we hebben ook verschillende gebruikte units te koop. Deze worden grondig schoongemaakt en netjes opgeleverd. Check ons volledige aanbod voor gebruikte units.

Transport & voorzieningen

Dat is heel verschillend, zo beschikt een standaard unit vaak over vloer-, wand- en dak- isolatie, verwarming, verlichting, en stopcontacten. Een kantoorunit heeft bovengenoemde voorzieningen ook en kan beschikken over een minikeuken en toilet. Vaak heeft een woonunit de meeste voorzieningen. Deze heeft alle bovenstaande voorzieningen en deze beschikken ook over een keuken en badkamer en soms zelfs over een houtkachel of airco.

Het plaatsen van de units en containers gebeurt meestal met een autolaadkraan, dit zijn vrachtwagens met een uitvouwbare kraan achter de cabine die de lading ook mee kunnen nemen. Is de afstand te groot voor een autolaadkraan dan plaatsen wij met een telekraan. Deze kan zelf geen lading meenemen maar, afhankelijk van de kraan, wel veel grotere afstanden overbruggen. Wil je exact weten hoe het werkt? We leggen je graag het hele proces uit.

Als de units op voorraad staan, kan dit vaak al binnen een week. Mocht de unit nog in de verhuur staan bij een andere klant, dan hangt de leverdatum daarvan af.

Geïnteresseerd in een units? Plan een adviesgesprek in.

Wil je je eigen unit ontwerpen? Of wil je meer ondersteuning?

Wil je graag door een van onze experts verder geholpen worden? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek in.